Aktuality

Krizová linka PČR „Střelba v Praze“

S ohledem na mimořádnou bezpečnostní situaci hlavní město ve spolupráci s Policií ČR zřídilo bezplatnou krizovou linku 974 823 158. Ta bude až do odvolání v provozu nonstop a je určena všem, kteří potřebují základní informace v souvislosti s mimořádnou situací v centru Prahy.

Tísňové linky dnes čelily velkému náporu volajících, proto hlavní město ve spolupráci s Policií ČR zřídilo bezplatnou krizovou linku, linku 974 823 158, pro kterou zajistilo také část personálu. Pracovníci poskytnou volajících základní informace a zejména psychosociální pomoc.

kontakt-krizova linka

V ulicích metropole se pohybuje větší počet policistů i strážníků městské policie a tento zvýšený stav bude platit i minimálně po dobu vánočních svátků. Magistrát rámci policejního zásahu včera odpoledne preventivně dočasně uzavřel své budovy v blízkosti místa pro veřejnost. V rámci svých budov také magistrát přijal další dílčí bezpečností opatření pro ochranu zaměstnanců a návštěvníků. Provoz magistrátu tím však v rámci úředních hodin nebude nijak ovlivněn.