Akce v Dolních MěcholupechMalý háj

Ohlédnutí za Sousedský setkáním v Malém háji a Závodem na stezce 2023

Ve středu 28.06.2023 se uskutečnil Závod na stezce, první závod běžeckého seriálu Běhatlon Dolní Měcholupy, který letos svým 1. ročníkem otevírá seriál běžeckých závodů na území Dolních Měcholup. Závod nabídl sportovní vyžití pro milovníky běhu všech věkových kategorií, a to na tratích od 150 m do 3,2 km.

Na startech se dohromady vystřídalo téměř 100 závodníků a závodnic, což svědčí o narůstající oblibě tohoto sportu mezi obyvateli Dolních Měcholup. Počasí bylo více než příznivé, většina účastníků si tak běh po cyklostezce směrem k rybníku Slatina užila a mnozí si zaběhli své osobní rekordy.

V hlavní kategorii dospělých zvítězil v napínavém finiši Tomáš Havlík před druhým Petrem Bláhou, za nimi pak na třetím místě doběhl Phil Hackett. Z žen zvládla trať dlouhou 3,2 km nejrychleji Eliška Zadrobílková, následovaná stříbrnou Kristýnou Dostálkovou a bronzovou Denisou Pribičinovou.

Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo v rámci Sousedského setkání, pořádaného u nedaleké venkovní posilovny. První tři závodníci v každé kategorii obdrželi nejen krásnou kovovou pamětní medaili, ale i zajímavé hmotné ceny. Avšak ani ti, kteří neskončili na medailových pozicích, nemusí smutnit, neboť body za jejich umístění se započítávají do celkového umístění v rámci běžeckém seriálu.

 

Poděkování za krásný sportovní zážitek patří organizátorovi – Městské části Dolní Měcholupy, za laskavé podpory společností Finep a Salming a sdružení Leonardo.

 

 

První ročník Běhatlonu Dolní Měcholupy pokračuje dalším závodem Velká Měcholupská, který se uskuteční již 10. září 2023. Těšíme se na viděnou na startu.

Fotogalerie ze Závodu na stezce