Nezařazené

Klub seniorů Dolní Měcholupy

Na akcích konaných Klubem seniorů Dolní Měcholupy jsou pořizovány obrazové či zvukové záznamy. Získané materiály mohou být použity k propagaci městské části Praha – Dolní Měcholupy a Klubu seniorů.


Co hledáte?


Pozvánka pro seniory

Momentálně tu nic dalšího není…

Obědy pro seniory

seniori-obedy-ilustracni

Obědy pro seniory připravuje kuchyně
Mateřské školy Dolní Měcholupy.

Pro objednání obědů kontaktujte školní jídlnu na telefonním čísle:

272 700 100

Seniorská obálka

seniorska-obalka

Seniorská obálka má usnadnit řešení v situaci tísně a ohrožení zdraví nebo života. Jde o kartu, na které senioři (i za pomoci příbuzných nebo jiných osob) vyplní základní údaje o svých alergiích, nemocech, lécích (včetně dávkování) a kontakty na své blízké osoby a praktického lékaře.

Seniorská obálka se skládá ze dvou částí.
První část je určená pro klienta k vyplnění důležitých informací o nemocech, lécích a kontaktů, která se při změně zdravotního stavu vždy aktualizuje. Druhá část karty obsahuje důležitá sdělení, a to důležitá telefonní čísla na Úřad MČ Praha 15, CSOP Praha 15 a další telefonní čísla integrovaného záchranného systému.

Kam umístit Seniorskou obálku?
Karta umísťuje na viditelném místě v bytě klienta.  Buď na dveřích lednice, nebo vnitřní straně vchodových dveří. Integrované složky záchranného sytému hl.m. Prahy (zdravotnická záchranná služba, hasiči a policie) jsou o umístění karty informováni a budou ji hledat vždy na těchto místech! Při změně léčivých přípravků se musí karta aktualizovat.

Nabídka kroužků a kurzů pro seniory

IT-SEN

počítačové kurzy pro seniory
cviceni-pro-seniory
hodinovy-ajtak-letak
Nevíte si rady s počítačem, tabletem nebo chytrým telefonem?
Kontaktujte svého Hodinového ajťáka, který vám OSOBNĚ přijede pomoci.
 
Jste senior a nevíte si rady s prvním spuštěním, nastavením tabletu, telefonu nebo počítače? Zlobí Vás internet? Potřebujete poradit nebo pomoc s Vašim zařízením a nemáte se koho zeptat? Využijte do konce roku 2016 zvýhodněnou službu hodinového ajťáka, který dorazí za Vámi domů nebo na určené místo na Praze 10 a pomůže Vám správně nastavit vaše zařízení (tablet, telefon, počítač) a poradí Vám jak zařízení lépe používat. Cena služby je 100 Kč/hodina. Napište nám na email info@moudrasovicka.cz nebo zavolejte/prozvoňte na číslo 777 611 790.
 
Ke každému přistupujeme individuálně a trpělivě, protože víme, že každý má jiné dovednosti a požadavky. Pomáháme starším lidem s instalací různých aplikací a programů, které jsou pro ně přínosné v běžných činnostech doma, na zahradě, na chatě, v léčebných zařízeních a díky, kterým mohou být stále v kontaktu se svými blízkými.
 
Spolek Moudrá Sovička z.s. si klade za cíl snížení pocitu osamocení starších lidí a zlepšení mezigeneračního spojení pomocí informačních technologií. Podporujeme seniory v aktivním využívání počítačů, tabletů a telefonů, aby se přiblížili mladší generaci a mohli s ní lépe komunikovat. Vysvětlujeme, jak správně a bezpečně používat internet a jak se dostat k tomu, co vás zajímá. Pomáháme s výběrem, prvním spuštěním nebo reklamací zařízení.  Prioritou spolku je individuální přístup a pomoc uživatelům s novými technologiemi a službami, které umožní uživateli vést běžný život ve svém přirozeném prostředí, podpoří uživatele v zapojení se do nových komunit a předejde tak jeho vyloučení ze společenského života.
 
Více informací na našich webových stránkách www.moudrasovicka.cz.

Včelka Senior care o.p.s.

vcelka-senior-care