Akce v Dolních MěcholupechMalý hájZdravé Dolní Měcholupy

Realizace projektu Založíme centrální park

Také v letošním roce se obyvatelé Dolních Měcholup mohli pomocí hlasování podílet na rozhodnutí o využití části rozpočtu na realizaci konkrétní akce či projektu. Vítězný návrh Jana Bendy, Založíme centrální park, získal 327 plusových a 5 mínusových bodů.

A nyní jsme již jen krůček od zahájení realizace. Pro pochopení celého záměru doporučujeme přečíst si rozhovor s Honzou Bendou, autorem vítězného návrhu.

Pokud se o projektu chcete dozvědět ještě více, aktivně se zapojit nebo přispět svou vizí, stavte se za paní místostarostkou Janou Dolákovou a Honzou Bendou 4. října 2023 v 17:30 v TRIO Malý háj, kde bude první poprázdninové Na slovíčko.

I. etapa

plakát k realizaci projektu Kilo pro Dolní 2023

První komunitní akce je naplánovaná na 14. října. Jejím cílem je vytvořit první cestu skrz budoucí park. Hned ráno se nám budeme velice hodit co nejvíce siláků, kteří si rádi vyčistí hlavu a pomohou nám cestu prosekat. Motorovky, mačety, pily a sekerky s sebou, pánové!

Účast nám přislíbili také hasiči, kteří budou kromě jiného obsluhovat drtičku dřeva. Vzniklou dřevěnou štěpkou bude vysypána vzniklá cesta.

Po této první zahajovací fázi, při které se budou používat ostré nástroje, přijde od 14:00 na řadu akce v rámci Ukliďme Česko, do které se mohou zapojit celé rodiny. Ať už půjde o sběr pohozených odpadků nebo drobného klestí, budeme vděční za každou pomocnou ruku.

Děkujeme všem, kdo přiložili ruku k dílu! V galerii si můžete prohlédnout fotky. O další etapě budeme brzy informovat.