AktualityVRT

Reportáž ČT o stavbě vysokorychlostní trati v Praze

Reportéři Událostí v regionech ČT navštívili Dolní Měcholupy s cílem zjistit, jak se naše městská část staví ke stavbě vysokorychlostní trati v Praze.

Na reportáž se můžete podívat pomocí odkazu níže.

Kromě toho, že znovu jasně zaznělo, že nadzemní vedení rychlodráhy je pro obyvatele Dolních Měcholup nepřijatelné řešení z mnoha důvodů, byla zde zmíněna i pocitová mapa.

Pokud tedy sdílíte společně s vedením městské části obavy, že nadzemní vedení VRT nenávratně poškodí kvalitu životního prostředí v Dolních Měcholupech, tak své připomínky můžete uplatnit v rámci pocitové mapy, a to do konce ledna 2024.

Při jejím vyplňování však musíte být trpěliví, protože někdy její provoz není zcela uživatelsky přívětivý a zaznamenání informací docela dlouho trvá.

Také je třeba upozornit, že pokud nedojdete až na konec formuláře, kde vyplníte, zda jste obyvatelem Dolních Měcholup nebo jen návštěvníkem (případně i věk a pohlaví), tak vaše informace nebudou uloženy.

Vaše argumenty, které hodnoty v místě VRT budou nenávratně ztraceny, nám, jak doufáme, pomohou prosadit podzemní variantu vysokorychlostní trati.